MENY
Meny
Aktien 2018-01-19 17:29 RATOS B 38,58 SEK

airteam

  • Poul Pihlmann

    VD

airteam erbjuder högkvalitativa och effektiva ventilationslösningar i Danmark. Bolaget fokuserar på projektutveckling, projektledning och upphandling där projekten i stor utsträckning utförs av ett brett nätverk av kvalitetssäkrade underleverantörer. Dessutom erbjuder airteam underhåll och service av installerade lösningar. Kunderna är oftast stora byggentreprenörer inom både renovering och nybyggnation.

Marknad 

Den danska byggmarknaden har strukturella tillväxtmöjligheter baserat på en ökad efterfrågan av effektiva och högkvalitativa ventilationslösningar. Det finns ett underliggande behov av omfattande renoveringsprojekt och nybyggnation där ventilation blir en allt viktigare del. Ökad reglering och specifika krav på energieffektivitet samt förbättrat inomhusklimat förväntas också driva nya affärsmöjligheter.

Den danska ventilationsmarknaden är fragmenterad där airteam hör till de ledande aktörerna inom sin nisch och konkurrerar bland annat med Bravida, Caverion och Kemp & Lauritzen. Marknaden är cyklisk men har historiskt visat god strukturell tillväxt och förväntas växa med cirka 5-7% årligen de närmaste åren.

Hållbarhet

airteam kommer under Ratos ägande att fortsätta utveckla sitt arbete med relevanta hållbarhetsfrågor, där områden som energieffektivisering, arbetsmiljö och säkerhet är viktiga områden.

Organisk tillväxt och internationell expansion

airteam är ett snabbväxande bolag med en stark och kundfokuserad företagskultur med engagerade medarbetare, en ledande marknadsposition och en attraktiv affärsmodell. Ratos ser airteams kompetens inom energieffektiva ventilationslösningar som en konkurrensfördel. Det finns en stor potential att utveckla verksamheten vidare genom att växa organiskt på befintlig marknad samt genom att se över förvärvsmöjligheter och internationell expansion.