MENY
Meny
Aktien 2018-01-19 17:29 RATOS B 38,58 SEK

Oase Outdoors

  • Henrik Arens

    VD

Oase Outdoors utvecklar, designar och säljer innovativ utrustning för camping och friluftsliv under tre starka varumärken Outwell®, Easy Camp® och Robens®. Oase Outdoors erbjuder ett brett produktsortiment som består främst av tält, campingmöbler, sovsäckar och annan friluftsutrustning. För de tre olika varumärkena finns en tydlig differentiering mot olika konsumentgrupper, så som familjer, nybörjare, festivalbesökare och äventyrare som med olika krav på kvalitet och pris vill njuta av friluftsliv med bra utrustning.

Marknad

Marknaden för campingutrustning och friluftslivsprodukter är attraktiv och stabilt växande med flera underliggande tillväxtrender. Trender som produktinnovation och nya materialteknologier samt konsumenters ökade intresse av naturnära upplevelser och rekreation utomhus ökar efterfrågan på högkvalitativ och användarvänlig utrustning. Andra stora aktörer är Kampa, Vango och North Face.

Hållbarhet

Affärsetik och arbetsrätt med fokus på underleverantörer samt miljöanpassning av produkterna är bolagets viktigaste hållbarhetsfrågor. Bolaget har genom sitt eget kontor i Shanghai och inköpsavdelningen i Danmark en nära dialog med sina underleverantörer kring dessa frågor.

Geografisk expansion och fortsatt produktutveckling

Oase Outdoors har en stark konsumentdriven företagskultur med fokus på innovation och kvalitet vilket lett till en positiv försäljningsutveckling under senare år och en stark marknadsposition i Europa. Ratos ser stora möjligheter till att fortsätta utveckla verksamheten både genom geografisk expansion, tilläggsförvärv och fortsatt produktutveckling.