MENY
Meny
Aktien 2020-07-09 13:38 RATOS B 26,76 SEK

Nina Jönsson ny VD i Plantasjen

2020-05-26

Nina Jönsson har blivit utsedd till VD i Plantasjen. Nina kommer närmast från rollen som VD för Ratosbolaget HL Display och tillträder den 27 maj.

Under sina fyra år som VD för HL Display har hon transformerat företaget till ett marknadsledande internationellt bolag med kraftigt förbättrad lönsamhet samt kund- och medarbetarnöjdhet.

Nina är utbildad civilekonom och har lång erfarenhet av internationell detaljhandel. Hennes karriär innefattar sortiment- och inköpsdirektör för ICA Sverige och 19 år i ett antal ledande befattningar inom Procter&Gamble.

”Med Ninas långa operativa erfarenhet från konsumentbranschen och bevisade förmåga att skapa förbättrad lönsamhet med kunden och medarbetarna i fokus är vi övertygade om att hon är en bra ledare för Plantasjen. Vi vill tacka Olav Thorstad som har lagt en god grund i arbetet mot ett starkare kunderbjudande och en ökad kundnöjdhet. I dessa speciella tider med nya marknadsförutsättningar är det tydligt att många konsumenter prioriterar den typ av produkter och tjänster som Plantasjen har att erbjuda. Ett ökat fokus på inhemsk konsumtion och investeringar i hem och trädgård ger goda förutsättningar för Plantasjen att under Ninas ledarskap flytta fram sina positioner ytterligare under de närmaste åren”, säger Anders Slettengren, affärsområdeschef för Consumer & Technology på Ratos och ordförande för Plantasjen.

”Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla Plantasjen till den ledande aktören inom växter, blommor och kringliggande produkter i Norden. Vi har god potential att skapa förutsättningar för människor att må bra genom att syssla med blommor, växter och trädgård. Nöjda kunder och medarbetare som utvecklas, det brinner jag för”, säger Nina Jönsson.

Ratos blev ägare i Plantasjen 2016. Bolaget är idag Nordens ledande kedja för försäljning av växter och växttillbehör med cirka 140 butiker i Norge, Sverige och Finland främst inriktade mot konsumenter. Antalet anställda uppgår till cirka 1 300 och försäljningen för rullande 12 månader per 31 mars 2020 uppgick till cirka 4 miljarder SEK.

Nina Jönsson

För ytterligare information:
Anders Slettengren, Affärsområdeschef Consumer & Technology Ratos och Ordförande Plantasjen, 072-589 89 00
Jonas Wiström, VD Ratos, 08-700 17 00
Helene Gustafsson, IR- och presschef Ratos, 070-868 40 50, helene.gustafsson@ratos.se