MENY
Meny
Aktien 2020-07-08 17:29 RATOS B 26,82 SEK

airteam vinner kontrakt i samband med ny tunnelbanelinje i Köpenhamn

2020-03-26

airteam har vunnit ett större kontrakt på ventilations- och kylentreprenad i samband med etablering av en ny tunnelbanelinje till Köpenhamns Sydhavn. Projektet inkluderar installationer på fem stationer och två spårkorsningar.

airteam genomför projektet för entreprenören TUNN3L JV, ett joint venture mellan franska Vinci och tyska Hochtief. Projektet förväntas vara klart år 2024 och startar år 2021.

”Detta är ett intressant projekt, som kommer betyda mycket för Köpenhamn och dess invånare i många år framöver. Jag är stolt över att airteam har valts som entreprenör på ventilationssidan för byggnationen av den nya tunnelbanelinjen till Köpenhamns Sydhavn. Det är ett projekt som innehåller både kylning, traditionell ventilationsanläggning samt en lösning för brandventilering av tunnlarna.

airteam har blivit valda baserat på vår stora know-how, något som byggts upp under många års arbete inom komfort- och industriventilation samt inte minst från vår tidigare ventilationsentreprenad i tunnelbanan i förbindelse med Nordhavn Station. När vi nu bygger upp ytterligare kompetens kommer vi vara mycket väl positionerade inom kommande infrastrukturprojekt i Danmark, Sverige och övriga norden”, säger Poul Pihlmann, CEO på airteam.

”Tilldelningen av detta kontrakt är ytterligare ett bevis för den starka ställning airteam har på den danska marknaden. I takt med att bolaget växt och över tiden uppvisat hög kvalitet och kundnöjdhet blir airteam nu inbjudna att vara med och bjuda på de största ventilationsentreprenaderna i Danmark. Vi ser därmed fortsatt positivt på framtiden för den danska verksamheten, och en stor potential att bygga samma position i den växande svenska verksamheten”, säger Christian Johansson Gebauer, affärsområdeschef Construction & Services på Ratos.


För ytterligare information:
Helene Gustafsson, IR- och presschef, Ratos, 070-868 40 50, helene.gustafsson@ratos.se
Christian Johansson Gebauer, Affärsområdeschef Construction & Services, Ratos, 08-700 17 00