MENY
Meny
Aktien 2020-07-10 17:29 RATOS B 26,46 SEK

Plantagen förvärvar SABA Blommor AB

2017-03-29

Ratos dotterbolag Plantagen förvärvar SABA Blommor AB, en av de ledande leverantörerna av tjänster för blommor till butik i Sverige. Med över 700 försäljningsställen i hela landet, mestadels inom dagligvaruhandeln, bidrar förvärvet till Plantagens resa från trädgårdscenter till ett ledande varumärke för växter.

Plantagen stärker sin position genom förvärvet av SABA Blommor AB från SABA Logistics, ett bolag inom Dole Food. Bolaget har cirka 160 anställda och en årlig omsättning om cirka 330 Mkr. Med förvärvet utökas Plantagens erbjudande i Sverige från 40 trädgårdscenters till över 700 försäljningsställen.

- Genom att kombinera SABAs drygt 700 försäljningsställen och kompetens som en ledande leverantör av blommor till dagligvaruhandeln, med Plantagens branschledande supply-chain och kunnande inom växter, ökar vi tillgängligheten för våra kunder. Förvärvet är en viktig del i vår strategi att skapa ett unikt erbjudande med en överlägsen supply-chain och en stark marknadsnärvaro för att fler människor ska kunna njuta av livet med växter, säger Plantagens vd Jon Abrahamsson Ring.

Då SABA inte är verksamma i varken Norge eller Finland, där dagligvaruförsäljningen av växter är något mindre utvecklad men snabbväxande, skapar detta ytterligare möjligheter för Plantagens tillväxt framöver.

Förvärvet ska godkännas av berörda myndigheter och förväntas slutföras under andra kvartalet 2017.

För ytterligare information:
Helene Gustafsson, IR- och Presschef Ratos, 08-700 17 98
Jon Abrahamsson Ring, vd Plantagen, 08-564 721 90