MENY
Meny
Aktien 2020-07-03 17:29 RATOS B 25,28 SEK

Daniel Juhlin ny vd i Plantasjen

2017-11-06

Daniel Juhlin har utsetts till ny vd i Plantasjen, Nordens ledande kedja för försäljning av växter och växttillbehör. Daniel Juhlin har lång erfarenhet från konsument- och detaljhandeln, närmast som vd för Byggmax AB, del av Byggmax Group AB. Han tillträder sitt uppdrag i december i år.

Daniel Juhlin har mer än 15 års erfarenhet från konsument- och detaljhandeln. Närmast kommer han från rollen som vd för Byggmax AB, del av Byggmax Group AB, dessförinnan innehade han rollen som ställföreträdande vd för Byggmax Group AB samt marknads- och onlinechef. Tidigare roller är vd för Candyking Sverige AB samt vd för Friggs AB. Han är 43 år gammal och har en examen i Industriell Ekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Daniel tillträder sin roll som vd för Plantasjen i december.

- Plantasjen har under de senaste åren genomfört flertal satsningar så som öppnandet av mindre butikskoncept, förändringar inom supply chain samt förvärvet av SABA Blommor AB. Med Daniels tidigare erfarenheter från konsumentbolag och att arbeta med försäljningsutveckling, operationella förbättringar och e-handel med kunden i centrum kommer han bidra till Plantasjens fortsatta resa. Hans bakgrund är passande för Plantasjens utvecklande av e-handelslösningar och därigenom förnyelse av kunderbjudandet med mål om att förbättra kundnöjdheten, säger Magnus Agervald, vd för Ratos och bolagsansvarig för Plantasjen.

Plantasjen förvärvades 2016 och är Nordens ledande kedja för försäljning av växter och växttillbehör med cirka 120 butiker i Norge, Sverige och Finland främst inriktade mot konsumenter. Omsättningen för 2016 uppgick till 3 624 MNOK och operativ EBITA till 293 MNOK.  


Daniel Juhlin

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Magnus Agervald, vd Ratos, 08-700 17 00
Hilde Britt Mellbye, styrelseordförande Plantasjen, +47 997 16 617
Helene Gustafsson, IR- och presschef Ratos, 08-700 17 98