MENY
Meny
Aktien 2020-07-10 17:29 RATOS B 26,46 SEK

Peter Nilsson ny VD i Speed Group

2016-09-28

Peter Nilsson har utsetts till ny VD i Speed Group, en svensk leverantör av logistik- och bemanningstjänster. Catrin Wirfalk har efter sex år som vd i bolaget valt att lämna sitt uppdrag för nya utmaningar.
 

Peter Nilsson har lång erfarenhet av ledande befattningar inom logistikbranschen, senast som vd för DHL:s norska och svenska supply chain-verksamhet och innan dess olika chefsbefattningar på Tetra Pak. Peter tillträder sitt uppdrag som VD för Speed Group i oktober. Peter har sedan Ratos förvärv  suttit i Speed Groups styrelse och starkt bidragit med sin gedigna kompetens inom logistikbranschen.  I juli tillträdde Ingvar Nilsson som styrelseordförande på Speed Group. Ingvar kommer närmast från rollen som nordeuropachef på Schenker och tillsammans med Peter har bolaget därmed stärkt sin kompetens inom logistikområdet.

- Catrin har under de senaste åren tillsammans med sina medarbetare framgångsrikt utvecklat Speed Group till att bli ett av Sveriges ledande företag inom sitt marknadssegment. Speed Groups affärsmodell med en kombination av logistiktjänster och specialiserad bemanning utgör ett konkurrenskraftigt erbjudande och är områden inom vilka Peter har lång erfarenhet och kan fortsätta utveckla. Vi ser fortsatt stor potential i Speed Groups affärsmodell och starka position i en intressant marknadsnisch, säger Henrik Joelsson, Investment Director, Ratos.

Ratos förvärvade 70% av aktierna i Speed Group 2015. Bolagets grundare äger resterande 30%. Antalet anställda uppgår till cirka 1 000 och omsättningen 2015 uppgick till 536 Mkr.

För ytterligare information:
Elin Ljung, Kommunikationschef Ratos, 08-700 17 20
Henrik Joelsson, Investment Director Ratos, 08-700 17 47