MENY
Meny
Aktien 2020-07-03 17:29 RATOS B 25,28 SEK

Magnus Agervald utsedd till ny VD för Ratos

2016-07-18

Denna information är sådan information som Ratos AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 juli 2016 kl. 08.30 CET.

Styrelsen har beslutat att utse Magnus Agervald till ny VD för Ratos från och med senast i januari 2017. Magnus Agervald kommer närmast från rollen som VD & Koncernchef för börsnoterade Byggmax Group.

- Styrelsen har arbetat intensivt med att finna rätt VD för nästa fas i Ratos utveckling. Vi är glada över att Magnus nu tillträder posten som VD för Ratos. Han har operativ erfarenhet av både investeringsverksamhet och har lett bolag i stark tillväxt och med hög förändringstakt. Magnus ledarskap är det Ratos behöver i den fortsatta implementeringen av vår strategi, säger Jonas Wiström, Styrelseordförande. 

Magnus Agervald har varit VD & Koncernchef för börsnoterade Byggmax Group sedan 2008 och dessförinnan arbetat som konsult på McKinsey & Company, Investment Manager på det nordiska riskkapitalbolaget IDI samt grundat Icomera, ett bolag verksamt inom mobilt internet. Han är 41 år och har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan.

- Jag är glad och stolt över att ha fått uppdraget att leda Ratos. Det känns inspirerande och utmanande att ha fått styrelsens förtroende att fortsätta utveckla Ratos som investeringsbolag. Precis som Ratos, brinner jag för att bygga bolag och ser fram emot att stödja våra portföljbolag i långsiktig och hållbar verksamhetsutveckling, säger Magnus Agervald, tillträdande VD.      

I samband med Magnus Agervalds tillträde senast i januari 2017 återgår tillförordnad VD Lars Johansson till sin tidigare roll som Investment Director på Ratos.

För frågor vänligen kontakta:
Jonas Wiström, Styrelseordförande, 08-700 17 20
Elin Ljung, Kommunikationschef, 08-700 17 20