Aage Snorgaard utsedd till ny VD för Contex Group

2010-07-15

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller krav ställda i noteringsavtal.

 

Aage Snorgaard har utsetts till ny VD för Ratos dotterbolag Contex Group A/S från den 1 oktober. Aage Snorgaard kommer närmast från Nokia där han varit globalt ansvarig för produktutveckling av Nokias S30/S40-mobiltelefoner.

Aage Snorgaard, 47 år, är produktionsingenjör från Ingenjörshögskolan i Köpenhamn och har en påbyggnads-utbildning i marknadsföring från Handelshögskolan i Köpenhamn. Aage Snorgaard har haft ledande befattningar inom telekomindustrin och annan högteknologisk verksamhet de senaste 20 åren och kommer närmast från Nokia och en tjänst som globalt ansvarig för produktutveckling av Nokias S30/S40-mobiltelefoner. Aage Snorgaard kommer att vara VD för Contex Group, och även leda dotterbolaget Contex A/S. Kenneth Aaby Sachse, som varit tillförordnad VD sedan september 2009, återgår till tjänsten som CFO för Contex Group.

-    Aage Snorgaard har lång och bred erfarenhet från tekniskt avancerade branscher. Lärdomarna från de snabba och omfattande förändringar som skett i mobiltelefonibranschen gör honom till en mycket lämplig VD för Contex Group. Vi i styrelsen är övertygade om att Aage tillsammans med ledningsgrupp och övriga medarbetare kommer att vidareutveckla och stärka bolagets samtliga tre affärsområden, säger Contex Groups styrelseordförande Arne Frank.

-   Som tillförordnad VD och CFO har Kenneth Aaby Sachse varit den drivande kraften bakom att Contex, efter stora förändringsåtgärder nu åter har samma absoluta lönsamhet, trots 20% lägre volymer, som före krisen, fortsätter Arne Frank.

Aage Snorgaard tillträder sin tjänst 1 oktober 2010.

Danska Contex Group är världsledande inom utveckling och tillverkning av avancerade 2D- och 3D-bild-lösningar. Bolaget har tre verksamhetsområden: Contex A/S som är världens största tillverkare av scanners för stora bildformat, Z Corporation som tillverkar 3D-skrivare samt Vidar Systems Corporation som tillverkar produkter för bilddigitalisering för medicinska ändamål.

Ratos ägarandel i Contex Group uppgår till 99%.

För ytterligare information:
Per Frankling, Investment Director Ratos, 0702-68 59 08
Arne Frank, Styrelseordförande i Contex Group, 0704-45 53 70
Emma Rheborg, Informations- och IR-chef Ratos, 0733-80 22 63
Aage Snorgaard, tillträdande VD Contex Group, +45 4056 4006