Ole Kjörrefjord utsedd till ny koncernchef för EuroMaint

2008-12-11

Ole Kjörrefjord har utsetts till ny koncernchef för Ratos helägda dotterbolag EuroMaint. Ole Kjörrefjord, idag styrelseordförande i EuroMaint, efterträder Pether Wallin.
 
EuroMaint är ett av Sveriges ledande underhållsföretag. Verksamheten bedrivs i tre dotterbolag, EuroMaint Rail, EuroMaint Industry och EuroMaint Tracksupport. EuroMaints dotterbolag är specialistföretag som erbjuder kvalificerade underhållstjänster till spårtrafikbranschen respektive tillverkningsindustrin. Verksamheten bedrivs på totalt 18 orter i Sverige, Lettland och USA.

- EuroMaint står inför stora och intressanta utvecklingsmöjligheter inom samtliga sina verksamhetsområden. Vi i styrelsen är övertygade om att Ole Kjörrefjord med sin gedigna industribakgrund har goda förutsättningar att tillsammans med den övriga ledningen fortsätta EuroMaints pågående expansion, säger Wille Laurén, ny styrelseordförande i EuroMaint.
 
Ole Kjörrefjord kommer att tillträda sin befattning som koncernchef för EuroMaint vid årsskiftet. Till ny styrelseordförande har utsetts Wille Laurén.
 
Ratos ägarandel i EuroMaint uppgår till 100%.


För ytterligare information:
Henrik Joelsson, Senior Investment Manager Ratos, 08-700 17 47
Ole Kjörrefjord, 070-874 15 51
Wille Laurén, styrelseordförande EuroMaint, 070-660 52 03
Clara Bolinder-Lundberg, Informationschef Ratos, 08-700 17 63