MENY
Meny
Aktien 2019-01-22 17:29 RATOS B 26,34 SEK

Engagerade i samhällsutveckling

Ratos samhällsengagemang grundar sig i vår 150-åriga historia där långsiktigt ansvarstagande varit en naturlig del av verksamheten.

Två av Ratos största ägare, Torsten Söderbergs Stiftelse och Ragnar Söderbergs stiftelse, tillhör Sveriges största privata anslagsgivare inom vetenskaplig forskning och undervisnings- eller studieverksamhet (främst inom ekonomi, medicin och rättsvetenskap). Stiftelsernas anslag finansieras i stor utsträckning med utdelningar från Ratos. Läs mer om stiftelserna här.

Entreprenörskap och företagsutveckling är en viktig komponent i Ratos historia och är kärnan i dagens verksamhet. Inkludera Invest, som Ratos inledde ett samarbete med 2014, är en ideell förening som verkar mot utanförskap i Sverige genom att stärka sociala entreprenörer som utvecklat lösningar på sociala utmaningar. Utöver att vi ger finansiellt stöd till organisationen bidrar Ratos medarbetare till Inkludera Invests entreprenörer genom att bland annat fungera som mentorer, bollplank och stöd samt hålla workshops om exempelvis bolagstyrning.