MENY
Meny
Aktien 2016-09-23 17:29 RATOS B 40,16 SEK

Lediga tjänster

Chefsjurist till Ratos

Ratos är ett börsnoterat investeringsbolag med ambitionen att förändra och utveckla framgångsrika företag i Norden. Vårt fokus och mål är att som aktiva ägare bidra till långsiktig och hållbar verksamhetsutveckling i våra portföljbolag samt att genomföra värdeskapande transaktioner. På Ratos huvudkontor i Stockholm är vi cirka 45 medarbetare och nu söker vi en ny medarbetare som har kompetens, engagemang och nyfikenhet att bli en del av vårt team. Ratos har idag 18 portföljbolag i Norden med totalt ca 15 000 medarbetare. På www.ratos.se hittar du mer information om Ratos, våra bolag och medarbetare.


Ratos söker en Chefsjurist, en befattning som är ny i Ratos organisation. Detta innebär en unik möjlighet för rätt person att från grunden skapa en juridisk roll, anpassad till ett börsnoterat modernt och spännande investeringsbolag.

Rätt person har ett intresse i att delta i såväl övergripande frågor avseende ägarstyrning och bolagsstyrning som praktisk hantering och rådgivning vid bolagsutveckling och avtalshantering. Detta innebär att du kommer att ansvara för bland annat legal hantering, innehavsjuridiska frågor, styrelseformalia och underlag, årsstämmohandlingar och compliance.

Rollen kräver en utåtriktad och prestigelös personlighet med en förmåga att aktivt söka förbättringsmöjligheter och som gärna vill vara en kollega som bidrar till hela organisationen inom sin expertis.


Önskvärd bakgrund och erfarenhet:

- Jur kand examen och minst 7-10 års erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete
- Du måste ha goda kunskaper inom associationsrätt, aktiebolagslagen och börs-och insiderreglerna.
- Det är önskvärt med operativ erfarenhet och legal rådgivning vid M&A och företagsutveckling.
- Det är önskvärt att du har god övergripande förståelse för andra väsentliga compliance-frågor som anti-korruption, exportkontroll och sanktioner och konkurrenslagstiftning för att kunna stötta och utveckla våra bolag inom dessa frågor.
- Det är vidare önskvärt att du har arbetat med PUL, företagsförsäkringar, och personaljuridiska- och andra administrativa avtal

 

Ansökan
För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Jacqueline Sheehan,  0705-10 69 03. Du är välkommen att skicka in din ansökan, ett personligt brev plus cv till jackie@jslegaltalent.se. Sista ansökningsdag är den 4 Augusti 2016, men vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart du kan, då vi driver denna rekryteringsprocess fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!.